Ha jelentkeztél a táborba, ezeket kell tudnod:

A Nyári Magyar Iskolatábor a fillmore-i (NY) Sík Sándor Cserkészparkban kerül megrendezésre évről-évre, zöld környezetben, a természet közelségében. A tábor keretei hasonlítanak egy cserkésztábor kereteihez, ahol elvárjuk a fegyelmet,valamint hangsúlyt fektetünk a cserkésztörvények szellemiségére. Kérjük, aki jelentkezik a táborba, ezt vegye figyelembe, és tartsa tiszteletben.

Milyen felszerelés kell majd?

A tábor ideje 2 hét ezért előre nem lehet tudni, hogy milyen időjárásra számíthatnak a résztvevők. Az időjárás hegyes vidéken nagyon hamar megváltozhat, nagyon sokat eshet és nagyon lehűlhet a hőmérséklet is. A kiszámíthatatlan időjárás következtében nagyon fontos betartani a következő kellék listát:

Mosdózacskó: szappan, fogkefe, fogkrém, pohár, fésű vagy kefe, napolaj, törülköző
Alsónemű-zacskó: 10 váltás fehérnemű, 2 pizsama (az egyik meleg legyen), 10 pár zokni, fürdőruha, szennyes zsák (üres párnahuzat megfelel erre a célra).
Ruhanemű-zacskó: 4 rövidnadrág, 10 trikó (ha lehet, magyar feliratú vagy felirat nélküli), 1-2 pulóver, rövid kabát, meleg kabát, 3 hosszúnadrág, szereplő ruha (fiuknak fekete nadrág, fehér ing, lányoknak fehér ing, tánc szoknya, harisnya).
Csajka zsák: műanyag tányér vagy kisebb füles edény, műanyag pohár, evőeszköz, törlőrongy.
Iskola-zacskó: írótollak, ceruzák, radír, jegyzetfüzet, színes zsírkréta (Crayola típus), olló, ragasztó. Magyar-angol és angol-magyar szótár, ha van.
Ezenkívül kell: hálózsák, lepedő, kispárna, esőkabát, gumicsizma, erős cipő (bakancs), tornacipő, szandál, papucs, vízicipő, zseblámpa tartalék elemmel. Kisebbek elhozhatják kedvenc babájukat vagy kitömött állatukat.

Minden használati tárgyon és ruhadarabon legyen rajta a gyermek neve, mert ki-ki felelős a saját dolgaiért és azok rendbentartásáért.

Jól bevált módszerként a vászonzacskó-rendszert és az úgynevezett storage box-ot ajánljuk (a mélyebbik fajtát).

TILOS HOZNI:     rágógumit, ennivalót vagy édességet, rádiót, mobiltelefont, iPodot vagy MP3 játszót, elektronikus játékot,  bármilyen angol nyelvű könyvet vagy folyóiratot, gyufát, öngyújtót, tűzijátékot, kést vagy bicskát. Lányok ne hozzanak elektromos hajcsavarót, sütővasat, hajlakkot, körömlakkot, rúzst (igyekszünk a természetben élni és elkerülni a város mindennapi gondjait).

További kérdésekkel forduljon hozzánk

Siketné Holica Katalin – táborparancsnok
97 Stradwick Ave
Ottawa, ON
K2J 2Z1
Tel: +1 (613) 714-1866
e-mail: iskolatabor@gmail.com

Walter Krisztina – táborparancsnok-helyettes
2037 W. 38th St. UP
Cleveland, OH 44113
Tel: +1 (216) 870-9456
e-mail: iskolatabor@gmail.com

Molnár Zsolt tervezte és karbantartja.