A 2018-as Iskolatábor tanítói

Sárközy Magdi

Columbus, Ohio-ból érkeztett két kisgyermekével együtt. Erdélyben, Gyergyóremetén születtett, iskoláit is otthon végezte. Közgazdász, de korábban tanított 1-3. osztályosokat. Másodszor tanít a nyári magyar iskolatáborban. Korábban a Chicago-i Szt. István Magyar Iskolában önkéntes tanárként tevékenykedett. A kisgyermekek inspirálják és motiválják munkájában, eredményeik megerősítik benne, hogy ezt érdemes csinálni!

Csizmadia Bernadett

Csizmadia Bernadett, a Nyíregyházi Főiskolán tanító szakon végzett. New Jerseyben, a Széchenyi Magyar Iskolában tanít 5 éve. Ez az első év, hogy tanárként részt vesz Fillmore-ban, a Nyári Magyar Iskolában, de biztosan nem az utolsó. "Hazádnak rendületlenül légy híve ó magyar!"

Kormosné Kata

Tizedik alkalommal vesz részt a nyári iskolatáborban. Magyarországról, Egerből érkezett. 12 évig tanított általános iskolában magyart és történelmet. Nyugdíjasként is sok önkéntes munkát végez.

Komjáthi Katalin

Jelenleg Pennsylvania-ban él, ahol 10 évig humán élettant és anatómiát tanított a helyi egyetemen. Ezt megelőzően 18 évig orvosi élettant kutatott és oktatott Budapesten, a SOTÉ-n. Két kisfiú édesanyja, akik az idén már harmadszor táboroznak a nyári magyar iskolatáborban, Fillmore-ban. Aktívan részt vesz a diaszpórában élő gyermekek számára fenntartott Online Magyar Iskola (OMI) oktatási és adminisztrációs feladataiban. Ez a második éve a magyar iskolatáborban Fillmore-ban, ahol történelmet és földrajzot tanít.

Horváth István

Dr. Horváth István egyetemi tanár, szilárdtestfizikus és kutatómérnök vagyok. Úgyszintén, három gyermekes családapa és cserkésztiszt, volt hétvégi magyar iskola igazgató, szavalóverseny szervező és zsűriző, vers-kedvelő és szavaló is.  Kedvelem és érdeklődöm a magyar őstörténet iránt. Klasszikus, egyházi és magyar népzene kedvelő vagyok.  Tudásomat szívesen megosztom azzal, aki érdeklődne.

Ország Éva

Cleveland, Ohio-ból jöttem, és már 2005 óta részt veszek a Nyári Magyar Iskola Táborban, eleinte mint tanuló, később mint törzs-tag és most mint segédtanár és népdal tanító. Clevelandban cserkészkedem, és most segédtiszt vagyok a 34. Zrínyi Ilona leánycserkész csapatnál. Német és spanyol fordító szakot végeztem az idén a Kent State egyetemen, és egy Localingua nevű fordítási cégnél dolgozom.

Takács Judit

Clevelandből jöttem. 3 gyerek édesanyja vagyok akik a clevelandi cserkész csapatban aktívan vesznek részt. Sárospatakon végeztem tanítóképző főiskolát. Itt a Medina City School-nál dolgozom az egyik általános iskolában.  2010-től kisebb kihagyásokkal jövök a NY magyar iskola táborba, ahol a legkisebbekkel foglalkozom. Nagyon szeretem ezt a környezetet és nagyon sokat jelent a gyerekeknek ez a tábor.

No comments yet.

Leave a Reply

Molnár Zsolt tervezte és karbantartja.