Ha jelentkeztél a táborba, ezeket kell tudnod:

A Nyári Magyar Iskolatábor a fillmore-i (NY) Sík Sándor Cserkészparkban kerül megrendezésre évről-évre, zöld környezetben, a természet közelségében. A tábor keretei hasonlítanak egy cserkésztábor kereteihez, ahol elvárjuk a fegyelmet,valamint hangsúlyt fektetünk a cserkésztörvények szellemiségére. Kérjük, aki jelentkezik a táborba, ezt vegye figyelembe, és tartsa tiszteletben.

Milyen felszerelés kell majd?

Minden használati tárgyon és ruhadarabon legyen rajta a gyermek neve, még a zokniban is, mert mindenki felelős a dolgaiért és azok rendbetartásáért.

Jól bevált módszerként a vászonzacskó-rendszert és az úgynevezett storage box-ot ajánljuk (maximum 11” magas legyen, hogy az ágy alá férjen).

A tábor ideje 2 hét ezért előre nem lehet tudni, hogy milyen időjárásra számíthatnak a résztvevők. Az időjárás hegyes vidéken nagyon hamar megváltozhat, nagyon sokat eshet és nagyon lehűlhet a hőmérséklet is. A kiszámíthatatlan időjárás következtében nagyon fontos betartani a következő kellék listát:

Mosdózacskó: szappan, fogkefe, fogkrém, pohár, fésű vagy kefe, napolaj, 3-4 törülköző (vékony: hogy könnyen száradjon), mosdótál (lavor), sampon, szúnyoghárító szer.
Alsónemű-zacskó: 10 váltás fehérnemű, 2 pizsama (az egyik meleg legyen), 10 pár zokni, fürdőruha, szennyeszsák (üres párnahuzat megfelel erre a célra).
Ruhanemű-zacskó: 5-6 rövidnadrág, 10 trikó (magyar feliratú vagy feliratnélküli), 1-2 pulóver, rövid kabát, meleg kabát, 3 hosszúnadrág.
Táncházhoz való ruha: fiúknak sötét hosszúnadrág és galléros fehér ing, ha van bőrtalpú cipő; lányoknak pörgős szoknya, pendely (slip), magyaros blúz, ha van tánchoz alkalmas cipő (max 1½” sarokkal).
Csajka zsák (anyagból): kisebb füles edény, füles bögre, evőeszköz, törlőrongy.
Iskola-táska (kis hátizsák – daypack): írótollak, ceruzák, radír, jegyzetfüzet, színes zsírkréta (Crayola típus), olló, ragasztó, ragasztószalag, vonalzó. Egy öreg köpeny vagy ing, ami védi a ruhát kézügyességi tevékenységeink alatt. Magyar-angol és angol-magyar szótár, ha van.
Ezenkívül kell: hálózsák, 2 takaró, kispárna, esőkabát, gumicsizma, erős cipő (bakancs), tornacipő, talán szandál (de nem flip-flop), zseblámpa tartalék elemmel. Aki allergiás, az hozhat matracvédő lepedőt is, de mindenki hozhat lepedőt magának. Kisebbek elhozhatják kedvenc babájukat vagy kitömött állatukat. Egy kis üveg folyékony mosószert, ha esetleg mosást kell végezni.
TILOS HOZNI: mobiltelefont, MP3 játszót, elektronikus játékot, rágógumit, ennivalót vagy édességet, rádiót, bármilyen angol nyelvű könyvet vagy folyóiratot, gyufát, öngyújtót, tűzijátékot, kést vagy bicskát. Lányok ne hozzanak elektromos csavarót, sütővasat, hajlakkot, körömlakkot, rúzst (igyekszünk a természetben élni és elkerülni a város mindennapi gondjaitól).

(A fenti lista nyomtatható formátumban itt tölthető le.)

Részletes tábori tájékoztató:

 

Táborunk posta címe: Hungarian Scout Camp
Rd. 1, Box 99
Fillmore, NY  14735
Táborunk utca címe: 10993 County Road 15
Fillmore, NY 14735
Telefonszáma: 585-567-8594

Ha lehet, készítsük fel gyermekünket a tábori élményre. Adjunk neki időt, hogy az új környezet megszokottá váljék. Ha egyszer az iskola megkezdődik, ne hívjuk, mert gyermeket nem hívunk a telefonhoz, csak szükség esetén. Inkább írjunk nekik magyarul, minél gyakrabban. Mobiltelefont NE adjunk a gyermeknek! Térerő sincsen nagyon azon a vidéken…

Időtartama: 2019. július 6 – 20-ig.
Beiratkozás: Érkezéskor kérni fogjuk

  1. a kitöltött egészségügyi, agyhártya gyulladási, és gyógyszer adagolási íveket
  2. a részvételi díj hátramaradt részét: $425

(előjelentkezőknek $425, késői jelentkezőknek $475)

Látogatás: Szombaton, július 20. d.u. 1 órától zászlólevonásig.
Fogadó óra: A tábor tanító 1 órától várják az érdeklődő szülőket.
Záró ünnepség: Szombaton, délután d.u. 2 órakor kezdődik amelyre szeretettel hívunk minden szülőt és rokont: ballagás, bizonyítvány osztás és zászlólevonás.
Szülőknek szállás: A környéken többek között az alábbi szállás található:

  • Inn at Houghton Creek, 585-567-8400
  • Evergreen Trails (táborozás és kabinok), 585-466-7993
  • Angelica Inn Bed & Breakfast, 585-466-3063
Táborzárás: A Nyári Iskolának hivatalosan szombat délután zászlólevonáskor lesz vége.
Egyéb: A Nyári Iskola sok mindenben eltér az otthon megszokott dolgoktól. ALKALMAZKODÁST KÍVÁN MINDENKITŐL. Végig fenntartjuk a jogot, hogy a közösségünk szellemébe beilleszkedni nem tudó gyermek eltávolítását kérjük hozzátartozóitól.

A tábori tájékoztató letölthető nyomtatható formában itt.

 

További kérdésekkel forduljon hozzánk

Siketné Holica Katalin – táborparancsnok
97 Stradwick Ave
Ottawa, ON
K2J 2Z1
Tel: +1 (613) 714-1866
e-mail: iskolatabor@gmail.com

Walter Krisztina – táborparancsnok-helyettes
2037 W. 38th St. UP
Cleveland, OH 44113
Tel: +1 (216) 870-9456
e-mail: iskolatabor@gmail.com

Molnár Zsolt tervezte és karbantartja.