Tábor infók

Mikor lesz a következő tábor?

2019. július 6. – 20.

Sík Sándor Cserkészpark – Fillmore, NY

Célunk magyar környezetet teremteni, amelyben külföldön élő, magyar származású, magyarul beszélő gyerekek testi és lelki biztonságban magyar nyelvkészségüket fejlesztik. Az iskolatáborban a két hét alatt az 50 tanítási órán kívül magyar nyelvű programokat, délutánonként szakköri foglalkozásokat, kirándulásokat és strandolási lehetőséget ajánlunk. Mindezt kortárs közösségben, életkornak, nyelvismeretnek megfelelő csoportban, felkészült Kárpát-medencei, amerikai és kanadai magyar tanárokkal, kiváló cserkészvezetőkkel végezzük. Ezek mind vidám nyaralássá varázsolják az iskolát.

Miért küldjük gyermekünket a Nyári Iskolába?

  • Magyar kultúráról magyarul tanuljon.
  • Új barátokat szerezzen, a régiek megtartása mellett.
  • Tudjon alkalmazkodni egy közösséghez, ahol része lehet egy csoportnak.
  • Jól érezze magát, mert játékra, játszótársra talál, akivel magyarul beszélhet.
  • Új népdalokat, néptáncokat ismerjen meg.
  • A vasárnapokat szentmise, istentisztelet teszi ünnepélyessé.

Eközben a magyar nyelv észrevétlenül gyermekeink nyelvévé válik.

A cserkészpark erdős-ligetes 158 holdja a Külföldi Magyar Cserkészszövetség tulajdona. Az elhelyezés faházakban, a tanítás az időjárástól függően a házakban vagy a szabadban, az erdei előadótermekben történik. A park épületei, felszerelései New York állam egészségügyi előírásainak megfelelnek, és állandó ellenőrzése alatt állnak. Orvos és kórház elérhető távolságban van. A Sík Sándor Cserkészpark, Fillmore, NY közelében, Buffalótól kb. másfél óra távolságra van. A tábor pontos címe: 10993 County Road 15, Fillmore, NY  14735.

A tábordíj teljes ellátással, iskolaszerekkel, kirándulási díjakkal együtt két hétre 575 U.S. dollár, amiből 150 dollár az előleg. Családoknak, több gyerek részvétele esetén, kedvezményt adunk. Visszalépés esetén az előleget nem áll módunkban visszaadni. A tábordíj a teljes ellátást, tanítást és a kirándulási költséget foglalja magában. Az oda-vissza utazás egyénileg történik.

Minden 8 és 14 év közötti magyarul beszélő gyermeket szeretettel hívunk és várunk!

Aki nem ért és beszél magyarul, vagy nem tud beilleszkedni a közösségbe, azt nem tudjuk fogadni.

További információk az iskolatábor honlapján – www.iskolatabor.org – találhatók.

További kérdésekkel forduljon hozzánk:

Külföldi Magyar Cserkészszövetség

Siketné Holica Katalin – táborparancsnok

Tel: 613-714-1866
e-mail: iskolatabor@gmail.com

Walter Krisztina – táborparancsnok-helyettes

Tel: 216-870-9456
e-mail: iskolatabor@gmail.com


2018-as Nyári Iskolatáborról

A Nyári Iskola ideje: 2018. július 7-21

Hol lesz a tábor?

Helye a Sík Sándor Cserkészpark, amely Fillmore, NY közelében, Buffalótól kb. másfél óra távolságra helyezkedik el. A cserkészpark erdős-ligetes 106 holdja a Külföldi Magyar Cserkészszövetség tulajdona. Az elszállásolás faházakban, a tanítás pedig az időjárástól függően a házakban vagy a szabadban, az erdei előadótereken történik. A park épületei, felszerelései megfelelnek New York állam egészségügyi előírásainak és állandó ellenőrzés alatt állnak. Az orvos és a kórház elérhető távolságban van.

A tábor pontos címe: 10993 County Road 15, Fillmore, NY  14735.

Ki rendezi a Nyári Iskolát?

Külföldi Magyar Cserkészszövetség,
2850 Rt. 23
North Newfoundland, NJ 07435
(973) 208-0450
www.kmcssz.org

Mi mást kell tudni?

Célunk magyar környezetet teremteni, amelyben külföldön élő, magyar származású, magyarul beszélő gyerekek testi és lelki biztonságban magyar nyelvi készségüket fejlesztik. A tanítás szintje igazodik a tanulók nyelvtudásához. Tanítóink kiváló tankönyveket és naprakész pedagógiai és didaktikai eszközöket használnak; negyven év gyakorlati tapasztalat áll mögöttünk.

Mindenki faházakban van elszállásolva, fiúk-lányok külön-külön épületben. Kitűnő magyar konyha szolgáltatja a bőséges ételeket, és általában naphosszat kint vagyunk a friss levegőn. A tábor a mai gyermek számára nagy kalandnak ígérkezik. Az iskola élete sok mindenben eltér a megszokott otthonitól. Nincsen rádió, újság, lehúzós WC (folyó víz és villany azért van), televízió illetve angol beszéd. Van helyette természet, tábori élet, egy kis magyar közösség, magyar szó, tábortüzek, népdalok, úszás, játékok és kézügyességi foglalkozások.

Tanulóink korhatára 8-14. A felvétel csak előzetes jelentkezés alapján történik, és jelentkezést csak a teljes két hétre fogadunk el. Aki nem beszél magyarul — a legnagyobb sajnálatunkra — nem vehetjük fel az iskolába, mert a tanítást nem tudná követni. Egészségügyi ellenőrzés és tanítási/felügyeleti okokból kifolyólag 50 gyermek a maximum tábori létszám, így ha betelt a jelentkezés, sajnos lesz, akit vissza kell utasítani. Ajánljuk a mielőbbi jelentkezést.

Mennyibe kerül?

A tandíj teljes ellátással, iskolaszerekkel, kirándulási és fürdési díjakkal együtt két hétre 575 U.S. dollár, amiből 150 dollár az előleg. Családoknak, több gyerek részvétele esetén, kedvezményt adunk. Visszalépés esetén az előleget nem áll módunkban visszaadni. (A tábordíj a teljes ellátást, tanítást és a kirándulási költséget foglalja magába. Az oda-visszautazás egyénileg történik.)

ELŐJELENTKEZÉS
Május 1 előtt
RENDES JELENTKEZÉS
Június 1-ig
KÉSŐI JELENTKEZÉS
Június 1 után
Előleg $150 $150 $0
Táborban fizet + $425 + $475 $700
Teljes tábordíj $575 $625 $700

A család második gyermekének tábordíjából adunk $100 kedvezményt. Ha több gyermek jön egy családból, a harmadik gyermek tábordíjából $200 kedvezmény jár.

Aki leteszi a KMCsSz őrsvezetői vagy segédtiszti magyarságismereti vizsgát, az teljes tábordíjat fizet. Aki Kanadából jelentkezik, kérjük, fizessen “Money Order” által.

DSC_0752

Felmerülhet a kérdés, hogy más hasonló tábor is ennyibe kerül-e. Hasonlításképpen adatokat szedtünk össze néhány kéthetes bennlakásos nyári táborról:

YMCA Camp Storer (Toledo, Ohio) = $1094
CYO Camp Brébeuf (Toronto, Ontario) = $450.00/1 hét
Nyári Nyelvi és Számítástechnikai Tábor (Kőszeg, Magyarország) = $295 + repülőjegy
YMCA Camp Jewell (Hartford, Connecticut) = $1615

Molnár Zsolt tervezte és karbantartja.