2018-as iskolatábor vezető és kisegítő személyzete

Vezetők:

Ilnicky Gabriella

Cserkész, kommunikáció szakos hallgató és produkciós koordinátor. Otthon, Munkácson kezdtem el cserkészkedni 2006-ban, azóta nem tudok leállni vele. Egyetemen belekukkantottam a rádiózásba-televíziózásba. A KMCSSZ és a Bocskai Rádió közös pályázatának köszönhetően töltöm nyaramat Amerikában. Így, a tábor krónikásaként, képek és videójelentkezések által mutatom be azt a környezetet, ahol vagyunk. Az iskolatábor új tapasztalat, de annyi minden történik, mint egy jó híradásban, sosem unatkozom 🙂

Pintér Miriam

Pintér Miriam vagyok, egy felvidéki kisvárosból, Ipolyságról származom. Időm legnagyobb részét azonban Budapesten töltöm, ott élek és dolgozom jogászként. A cserkészettel 18 évvel ezelőtt ismerkedtem meg, azóta vagyok aktív tagja az ipolysági csapatnak. Az otthoni banda mellett az őrsvezetőképzés a szívügyem, idén harmadik éve erősítem kiképzőként az ŐV tábort. A cserkészet számomra egy véget nem érő kaland, ennek egyik legkirályabb epizódja az idei USA-beli tanulmányút. Az iskolatábor számomra teljesen új élmény, otthon hasonlóra szerencsére még nincs szükség. Tetszik azonban a tábor hangulata és a színes társaság is, megértem, miért élt túl a tábor már egy fél évszázadot.

Pásztor Gábor

Pásztor Gábor vagyok, a vajdasági Csantavéren élek. Egyetemista, grafikai mérnök és tervezés szakon. Öt testvérem van, akikkel közösen kezdtünk cserkészkedni valamikor a gyermekkorunkban. A cserkészeten keresztül sok érdekes embert ismerhettem meg, akikkel mindig jó közösen táborozni. A csapatomban őrsöt vezetek és idén februártól a Vajdasági Magyar Cserkész Szövetség vezetőképzéséért vagyok felelős, amit próbálok a tudásomhoz képest a lehető legjobban végezni. Idén nyáron, a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség által kiírt tanulmányút egyik résztvevőjeként vagyok itt az iskolatáborban és veszek részt több más rendezvényen is.

Ország Éva

Cleveland, Ohio-ból jöttem, és már 2005 óta részt veszek a Nyári Magyar Iskola Táborban, eleinte mint tanuló, később mint törzs-tag és most mint segédtanár és népdal tanító. Clevelandban cserkészkedem, és most segédtiszt vagyok a 34. Zrínyi Ilona leánycserkész csapatnál. Német és spanyol fordító szakot végeztem az idén a Kent State egyetemen, és egy Localingua nevű fordítási cégnél dolgozom.

Vaski András

A kanadai Hamiltonban születtem, és a 27. sz. Kaszap István cserkészcsapathoz tartozom. Montreálban fejeztem be a közgazdaságtan és politológia szakot McGill egyetemen, és a montreali csapatoknak is gyakran segítek. 2009-től 2012-ig jártam Magyar Iskola Táborba, és 2016,2017,2018-ban mint segítő vettem részt a tábor levezetésében.

Szilágyi Péter "Öcsi"

Cserkész vagyok már 17 éve. Floridában élek, de Chicagóban születtem. A South Floridai Egyetemen tanulok és szeretnék egy fizioterapeuta lenni, amikor idősebb leszek. Szeretem a kutyákat.

Kocsis Kamilla

Jó munkát! A nevem Kocsis Kamilla és 18 éves vagyok. Az első Magyar Iskola Táborom 2008-ban volt. Az a tábor miatt kezdtem el cserkészkedni. 2011 óta most jöttem vissza először a táborba a Segédtiszti vizsgát letenni. New Jersey-ben élek és most fogom elkezdeni az első évemet, ahol szociológiát és pszichológiát fogok tanulni.

Tihanyi László

Negyedik éve tanít néptáncot az iskolatáborban. Budapestről származik, 2013-ban végzett a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc szakán. 2013 szeptemberétől a kaliforniai Oakland-ben él, s vezeti az Eszterlánc magyar népi együttest és a Mazsola gyermek néptánc együttest.

Lukács E Julianna "Juli"

Cleveland, Ohióból jöttem, 17 éves vagyok és 11 éve cserkészkedem. A bátyám, Gereg Attila is cserkész a Clevelandi cserkészcsapatban. Édesapám, Lukács Tivadar, Székely Udvarhelyről jött 1999-ben, édesanyám pedig Amerikában született, de gyerekkorától fogva cserkész. Öt éve járok a Nyári Magyar Iskolatáborba, tagként kezdtem és most már a vezető törzshöz tartozom két éve. A tábor legjobb része az esti tábortüzes program és a népdalozás.

Barnett Ádám

17 éves vagyok. A connecticuti Reddingből érkeztem. Két húgom van, az idősebbel Sophieval régóta járunk iskolatáborba, nekem már ez a nyolcadik évem itt. Idén kaptam először helyet a törzsben, nagyon izgalmas ez az új feladat számomra. Legjobban a métát szeretem a táborban, de azért a gyerekek mosolyát is várom minden évben. A többiek szerint igazán klassz vagyok.

Tábori szakácsok:

Makai Tamás

Budapesten született, 1999 óta New Yorkban él, ahol informatikai cégét vezeti. Informatika mellett cukrász szakképzése is van, melyet a budapesti Gundel Károly Cukrász Szakképző Iskolában szerzett meg. Magyarországon a Magyar Honvédség szakácsa, majd a Stadion Szálloda cukrásza volt, ahol nagy tapasztalatra tett szert a magyar konyha és cukrászat terén. Az Iskolatáborban, mint főszakács, fontosnak tartotta, hogy magyaros ételeket főzzön a gyerekeknek, hogy megismerjék a magyar gasztronómia csodáit. Többek között a gyerekek ettek marhapörköltet, babgulyást, káposztás és krumplis tésztát, és a klasszikus csirkepaprikást. A magyar cukrászat remekei között a lekváros hígpalacsintát, a rizskókot, a cseresznyés piskótát és más finomságokat ízleltek meg a gyerekek. Két gyermeke is részt vett az iskolatáborban, felesége, Nagy Mária, segédszakácsként tevékenykedett a konyhán.

Szászné Viola

New Yorkból érkezett három unokájával és szívesen vállalta a konyhai feladatokat a gyerekek számára. Először jött a fillmore-i Sík Sándor Cserkészparkba, ahol örömmel látta, hogy a gyerekekkel, milyen jól foglalkoznak. Különösen tetszett neki, a tábortűzi előadások, ahol a magyar történelmet a vezetők úgy mutatták be a gyermekeknek, mint egy Broadway Show-t. A szavalóverseny zsűri tagja is volt.

Balogh Zsuzsanna

Balogh Zsuzsa most másodjára jött a táborba. Kárpátaljáról, Beregszászról származik. Három cserkészgyermek édesanyja. Örömére szolgál, hogy Kárpátaljáról jőve itt Amerikában is megélheti és ápolhatja magyarságát.  Az idén férjével, Balogh Istvánnal, együtt a konyhai munkákban vállaltak részt.

Tábori Ápolónő:

Morva Benedek

Esztergomból származom, vizimentő és mentőápoló végzettségem van jelenleg Pécset tanulok mentőtisztnek. KMCSSZ tanulmányút keretén belül a Máltai Lovagrend közbenjárásával veszek részt a nyári táborokban, ahol elsődleges feladatom az egészségügyi ellátás. Nem áll tőlem távol a táborozás, de most járok először igazi cserkésztáborokban. Még nem vagyok cserkész, de úgy érzem, hogy az ösztöndíjas barátaim nem fogják ezt sokáig „tűrni”. Nagyon hálás vagyok, hogy a nyarat itt tölthettem és ezt a felelősségteljes, de nagyon szép feladatot én láthatom el. Ahogyan Öcsi, úgy én is szeretem a kutyákat.

Iskolatábor weboldalának tervezője és karbantartója:

Molnár Zsolt

Cleveland-ből érkeztem. Weboldalak tervezésével és karbantartásával foglalkozom. Emellett a Bocskai Rádió technikai szerkesztője és PR igazgatója is vagyok.

No comments yet.

Leave a Reply

Molnár Zsolt tervezte és karbantartja.