51. Nyári Magyar Iskolatábor

Idén ötvenegyedik alkalommal érkeztek gyermekek a nyári magyar iskolatáborba. Észak-Amerika különböző pontjairól jöttek Calgary-tól Floridáig azért, hogy a szép környezetben  jól tervezett, mozgalmas programok során észrevétlenül gyakorolják a magyar nyelvet. Vannak közöttük, akiknek családja nemzedékekkel ezelőtt hagyta el a Kárpát-medencét. Sokuknak ez jelenti az egyetlen lehetőséget, hogy magyarul beszélő közösségben töltsenek hosszabb időt.  A tábor ily módon fontos szerepet tölt be a  diaszpórában élő magyarság körében. A magyar nyelvi készségek fenntartása és a magyar kultúra iránti érdeklődés felkeltése egyaránt szerepel céljaink között.

A tábor kerettörténete idén Mátyás király és kora volt.  A tanítás alatt is kiemelten foglalkoztunk ezzel a korral. Emellett egyre táguló képet próbáltunk adni Magyarország földrajzáról és Mátyás előtti és utáni történelméről.  A legkisebbeknek persze maga az írás – olvasás is gondot okozott eleinte, de szépen fejlődtek a két hét alatt. Esténként Mátyás király tetteiről olvastunk mesét a nap tartalmas programjában elfáradt gyerekeknek.

Az idei záróműsorban egy Mátyás-napi mulatságon vehettünk részt. A vidám jelenetek és táncok sok örömet nyújtottak a szülőkből álló nézőseregnek.

Minden diákot és tanárt szeretettel várunk vissza jövőre is.

Jó munkát!

Tóthné Kollár Katalin, iskolaigazgató

No comments yet.

Leave a Reply

Molnár Zsolt tervezte és karbantartja.