A 2019-es Iskolatábor tanítói

Aday Jutka

Ottawából érkezett és először ismerkedik a nyári magyar iskolatáborral. Temesváron, Erdélyben született, de középiskoláját és mérnöki egyetemét már Kanadában végezte. 25 éve cserkészkedik és négy éve vezeti az ottawai 28 sz. Kölcsey Ferenc cserkészcsapatot. Hétvégeken a helyi magyar iskolában is tanít.

Csizmadia Bernadett

Csizmadia Bernadett, a Nyíregyházi Főiskolán tanító szakon végzett. New Jerseyben, a Széchenyi Magyar Iskolában tanít 6 éve. Ez a második év, hogy tanárként részt vesz Fillmore-ban, a Nyári Magyar Iskolában. "Hazádnak rendületlenül légy híve ó magyar!"

Horváth István

Dr. Horváth István egyetemi tanár, szilárdtestfizikus és kutatómérnök vagyok. Úgyszintén, három gyermekes családapa és cserkésztiszt, volt hétvégi magyar iskola igazgató, közösségi, csapat és körzeti szavalóverseny szervező és zsűriző, vers-kedvelő és szavaló is.  Kedvelem és érdeklődöm a magyar őstörténet iránt. Klasszikus, egyházi és magyar népzene kedvelő vagyok.  Tudásomat szívesen megosztom azzal, aki érdeklődne.

Komjáti Katalin

Jelenleg Pennsylvania-ban él, ahol 10 évig humán élettant és anatómiát tanított a helyi egyetemen. Ezt megelőzően 18 évig orvosi élettant kutatott és oktatott Budapesten, a SOTÉ-n. Két kisfiú édesanyja, akik az idén már negyedszer táboroznak a nyári magyar iskolatáborban, Fillmore-ban. Aktívan részt vesz a diaszpórában élő gyermekek számára fenntartott Online Magyar Iskola (OMI) oktatási és adminisztrációs feladataiban. Ez a harmadik éve a magyar iskolatáborban Fillmore-ban, ahol történelmet és földrajzot tanít.

Kormosné Kata

Több mint tíz éve vesz részt a nyári iskolatáborban. Magyarországról, Egerből érkezett. 12 évig tanított általános iskolában magyart és történelmet. Nyugdíjasként is sok önkéntes munkát végez.

Mészáros Andi

Cserkész csapattiszt. Ügyvéd és történelem-földrajz szakos tanár volt. Több min 10 éve tanít az iskolatáborban. A Cleveland-i Magyar Múzeum vezető testületének tevékeny tagja.

Sárközy Magdi

Columbus, Ohio-ból érkeztett két kisgyermekével együtt. Erdélyben, Gyergyóremetén születtett, iskoláit is otthon végezte. Közgazdász, de korábban tanított 1-3. osztályosokat. Harmadszor tanít a nyári magyar iskolatáborban. Korábban a Chicago-i Szt. István Magyar Iskolában önkéntes tanárként tevékenykedett. A kisgyermekek inspirálják és motiválják munkájában, eredményeik megerősítik benne, hogy ezt érdemes csinálni!

Petreczky Kati

Petreczky Kati New York-ból érkezett. Long Islandon él.  Német nyelvtanár. Három gyermek édesanyja. A New York-i Magyar Iskolában tanított és vezette azt éveken át. Az Amerikai Magyar Iskolák Szövetségének (AMIT) társelnöke. Első alkalommal vesz részt az iskolatábor munkájában. Nagyon örül a lehetőségnek és megtiszteltetésnek veszi.

No comments yet.

Leave a Reply

Molnár Zsolt tervezte és karbantartja.