Az iskolaigazgató beszámolója

Tóthné Kollár Katalin

A KMCSSZ nyári magyar iskolatábora fontos szerepet tölt be a diaszpórában élő magyarság körében. A 8-14 éves korosztály magyar nyelvi készségének fenntartása és a magyar kultúra iránti érdeklődés felkeltése egyaránt szerepel céljaink között. Ennek érdekében a napi 5 óra tanulás során előtérbe kerül az írás – olvasás elsajátítása, fejlesztése és a fogalmazási készségek gyakorlása. A szokásos történelmi és földrajzi ismereteket ebben az évben kibővítettük a magyar feltalálókról szerzett ismeretekkel is. Vasárnap a táborba látogató Richard atyát a gyerekek elkápráztatták tudásukkal, hogy milyen sok mindenki által ismert tárgynak volt magyar a feltalálója.

Mint minden évben, idén is szeretettel vártuk a szülőket és vendégeinket a zárónapra, aminek fénypontja a feltalálók témához kapcsolódó műsor volt. A „Képzelt riport egy világkiállításról” című programban a diákok változatos formában számoltak be a biztonsági gyújtó, a golyóstoll, a telefonközpont, a számítógép és a bűvös-kocka kigondolásáról. Azért nem feledkeztünk meg arról sem, hogy nemzeti büszkeségünk tárgya volt és marad a néptánc is. A hangulatos műsort örömmel fogadták a nézők.

A diákok kétharmad része idén először jutott el Fillmore-ba, hogy a szép környezetben jól tervezett, mozgalmas programok során észrevétlenül gyakorolja a magyar nyelvet. Reméljük, hogy mindannyian jól érezték magukat, és jövőre is visszajönnek.

Találkozunk 2020 nyarán.

Addig is jó munkát kívánok mindenkinek!

Tóthné Kollár Katalin
iskolaigazgató

No comments yet.

Leave a Reply

Molnár Zsolt tervezte és karbantartja.