A 2016-os Iskolatábor tanítói

A Nyári Magyar Iskolatáborban tanító tanárok önkéntesen és bérmentesen végzik a tanítást. Köszönjük áldozatos munkájukat!

Sárády-Judit
Sárady-Andrews Judit

Magyarországon született és nevelkedett. 16 éve Pittsburghben él és humán biológiát tanít az egyetemen. Két kisfiával érkezett és második alkalommal tanít az iskolatáborban.

Hegedűs-Pista
Hegedüs István

Torontoból érkezett, biológia tanárként tanított az ottani középiskolában. Az iskola táborban földrajzot és történelmet oktat a gyerekeknek. Két unokája is cserkészkedik Connecticut-ban.

Kormos Kata
Kormosné Kata

Nyolcadik alkalommal vesz részt a nyári iskolatáborban. Magyarországról, Egerből érkezett. 12 évig tanított általános iskolában magyart és történelmet. Nyugdíjasként is sok önkéntes munkát végez.

Mészáros Andy
Mészáros Andrea

Cserkész csapattiszt, a clevelandi körzet parancsnoka . Ügyvéd és történelem- földrajz szakos tanár volt. Kilencedik éve tanít az iskolatáborban. A Clevelandi Magyar Múzeum vezető testületének tevékeny tagja.

Bauer Izabella

Kanadából, Hamilton környékéről érkeztem az idei magyar iskola táborba tanítani három gyermekem kíséretében. A hamiltoni Arany János Magyar iskolában tanítok lassan 15 éve, amit lelkesen végzek, és emellett lelkes cserkészszülő vagyok.

Móricz Attila

Szegeden születtem és mar középiskolás koromban elkezdtem gépészeti tanulmányaimat, amit később gépészmérnöki szintre emeltem. Most mint programozó mérnök dolgozom. Mindig szerettem gyerekekkel foglalkozni, tanítani és játszani velük. A legfontosabb feladatomnak tartom a következő generáció félkészítését az életre. Ötgyermekes nagycsaládom folyamatos elfoglaltságot nyújt számomra egész évben. Az elmúlt két évtizedben sok mindent megtanultam a gyermeki viselkedésről, gondolkozásról és nevelésről, mégis a legfontosabbnak azt tartom, hogy soha ne felejtsük el saját gyermekkorunkat és mindig tisztán emlékezzünk vissza saját gyermeki viselkedéseinkre.

Móricz Márta

Erdélyben születtem magyar környezetben, ami melyen meghatározza, hogy később Ausztriában nevelkedve, messze a szülőföldemtől, lelkes cserkesszé lettem és gondoztam, őriztem elődeim hagyományait. Jelenleg az Egyesült Államokban élek férjemmel és 5 gyerekemmel és visszatérő örömömet jelent számomra, hogy taníthatom a táborozó gyerekeket a magyar népünk kultúrájának megismerésére és gyakorolhatjuk a magyar nyelvet, tovább örökíthetjük azt a kincset, ami felbecsülhetetlenül fontos. A magyar hagyományok felelevenítésének a vágya és a természet közelségének szeretete az ami bátorított arra, hogy a gyerekek személyiséget és öntudatát fejlesszem és, hogy felcsigázzam érdeklődésüket a népi kultúránk értekéinek megismerésére.

OltvaiErzsébettanár
Oltvai Nagy Erzsébet

Magyarországon, Balatonalmádiban nőttem fel, Veszprémben születtem. Ápolónőként Balatonfüreden kezdtem el dolgozni, majd ugyanezt a munkát az Egyesült Államokban folytattam. Jelenleg, mint ápolónő Charlotteban dolgozom, ahol balesetes gyermekeket látok el. Emellett aktívan részt veszek a Carolinai Magyar Csoport munkájában nevelőként a magyar iskolában, ahol magyar irodalmat és éneket tanítok.

SzabóHunortörzs
Szabó Hunor

A cserkészettel való találkozásom egy meghatározó élmény volt az életemben. Kamasz és kalandvágyó fiatalként számos olyan életérzést biztosított a cserkészet, ami akkor, de most is meghatározó számomra. 2002-ben tettem fogadalmat és lettem tagja a szabadkai 38. számú Lorantffy Zsuzsanna Cserkészcsapatnak. Számos táborban, kiránduláson vettem részt, számomra akkor is az őrsvezetés volt a legmeghatározóbb élmény. Gyorsan kaptam őrsöt és mai napig szeretek az őrsömmel foglalkozni. Ez egy kicsit a privát karrieremet is befolyásolta, az életpályámat úgy alakítottam a gyerekek mellett maradjak. A tanító és történelem tanárként ezt megtehetem és szerencsésnek is érzem magam, hogy a közösségem magyar ajkú diákjaival tudok foglalkozni.  A szabadkai cserkészetet 2013-ban újra szerveztük, azóta egy nagy csapattal (52. számú Kosztolányi Dezső Cscs) és számos taggal, minőségi programmal vagyunk jelen a szabadkai közéletben. A szövetségen belül a vezetőképzővel és egyéb más szövetségi programokkal foglalkoztam, több alkalommal is sikeresen szerveztünk képzéseket a gyerekek számára. Továbbra is a szövetség ügyeivel foglalkozom, most, mint Mozgalmi vezető.

 

No comments yet.

Leave a Reply

Molnár Zsolt tervezte és karbantartja.