2016-os iskolatábor vezetők és kisegítő személyzet

Vezetők:

VaskiAndrástörzs

Vaski András

Hamilton, Kanadában születtem, és a 27. sz. Kaszap István cserkész csapathoz tartozom. Montreálban járok egyetemre, és az ottani csapatoknak is gyakran segítek. 2009-től 2012-ig jártam Magyar Iskola Táborba, és most 3 év szünet után újra eljöttem. A tábor alatt egyebek között műszaki, karbantartási feladatokkal, sporttal, és a hagyományos társasjátékkal foglalkoztam.

Borbándi Erika

Borándi Erika a nevem, református lelkipásztor vagyok Erdélyből. A 135-ös számú báró Bánffy Dániel cserkészcsapat tagja. A Külföldi Magyar Cserkészszövetség ösztöndíjasaként vagyok itt Fillmore-ban. Az, hogy számomra mit jelent a cserkészet, a szabadság, az értékeink, a magyar nyelv, a néphagyományok, az Isten szeretete, az erdő, itt teljes valójukban megelevenednek, valósággá válnak. Játszunk reggeltől estig, játszva tanulunk, nevetünk, szeretünk… Istené a dicsőség, és Isten áldás legyen ezen a parkon, és mindenki életén, aki itt megfordul.

Jakab Annamária

Jakab Annamária vagyok, néprajz szakot végeztem Budapesten, de Beregszászban, Kárpátalján élek. Szakmámból adódóan is közel áll hozzám a hagyományőrzés, szabadidőmben nép-táncolok és ékszereket készítek. Időm legnagyobb részét jelenleg a cserkészet tölti ki. A Beregszászi 4. Számú Bendász István Cserkészcsapat parancsnoka vagyok és a KáMCSSZ regös szakágáért és az ügyvezetésért felelek. A cserkészetet tartom a legjobb eszköznek, hogy erős magyar identitású, életrevaló kárpátaljai fiatalokat neveljünk és közösségbe hozzuk őket. Sokat foglalkozunk kiscserkészekkel, emellett vízi, hegyi és regös szakági programokkal szólítjuk meg a gyerekeket. Az amerikai tanulmányútra azért jelentkeztem, hogy itt új lendülettel és jó példákkal gazdagodjak, amit otthon kamatoztathatok. 

Pásztor Orsolya

1999-ben, 11 évesen, tettem cserkészfogadalmat, és ekkor váltam a csantavéri 16. számú Szilágyi Erzsébet cserkészcsapat tagjává. Jelenleg én vagyok a csapatparancsnok, és kb. 20 fős létszámmal működünk. Szeretem a cserkészetet, mert ez egy olyan mozgalom, ahol a számomra fontos értékek (Isten, haza, embertárs) áll a középpontban, és azon dolgozunk, hogy a gyerekek is megismerjék és megszeressék ezeket az értékeket. Hiszem, hogy a Külföldi Magyar Cserkészszövetség táboraiban töltött néhány hónap alatt olyan intenzív cserkészélményben lesz részem, ami továbbra is lendületben tart. Emellett szükségét érzem a további vezetői tapasztalatok megszerzésének, mivel eddig még kevés gyakorlattal rendelkezem ezen a téren. Szeretném látni, hogyan működik a KMCSSZ, ami más körülmények között ugyan, de ugyanúgy a kisebbségben élő magyarságért és a cserkészetért tevékenykedik, mint ahogyan a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség is.

Tihanyi László

Harmadik éve tanít néptáncot az iskolatáborban. Budapestről származik, 2013-ban végzett a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc szakán. 2013 szeptemberétől a kaliforniai Oaklandben él, s vezeti az Eszterlánc Magyar Népi Együttest és a Mazsola Gyermek Néptánc Együttest.

Salgó Viktória (Zsilett)

Salgó Viktória vagyok, cserkészetben nőttem fel, nyolc évesen szereztem meg sárga, kiscserkész nyakkendőmet. Második családomnak tekintem ezt a hatalmas közösséget. Ez a közösség meghatározó hatással volt az életem alakulására, számos tábori élményre, barátságra és képességre tettem szert, melyekért nagyon hálás vagyok. Jelenleg a 28. sz. Kaszap István cserkészcsapat parancsnoka vagyok. Udvard egy nagyközség dél-Szlovákiában, ahonnan hét évvel ezelőtt Budapestre költöztem, az ELTE BTK-n végeztem, és azóta is Budapesten élek. Szeretem Budapestet, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum múzeumpedagógusa vagyok. Munkám során is emberekkel dolgozom, akárcsak a cserkészetben, ennek is nevelési, pedagógiai céljai vannak. Még sosem jártam korábban az Egyesült Államokban, ezért szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek ezek a nyáron. Köszönöm! 

Szabó Hunor

A cserkészettel való találkozásom egy meghatározó élmény volt az életemben. Kamasz és kalandvágyó fiatalként számos olyan életérzést biztosított a cserkészet, ami akkor, de most is meghatározó számomra. 2002-ben tettem fogadalmat és lettem tagja a szabadkai 38. számú Lorántffy Zsuzsanna Cserkészcsapatnak. Számos táborban, kiránduláson vettem részt, számomra akkor is az őrsvezetés volt a legmeghatározóbb élmény. Gyorsan kaptam őrsöt és mai napig szeretek az őrsömmel foglalkozni. Ez egy kicsit a privát karrieremet is befolyásolta, az életpályámat úgy alakítottam a gyerekek mellett maradjak. A tanító és történelem tanárként ezt megtehetem és szerencsésnek is érzem magam, hogy a közösségem magyar ajkú diákjaival tudok foglalkozni. A szabadkai cserkészetet 2013-ban újra szerveztük, azóta egy nagy csapattal (52. számú Kosztolányi Dezső Cscs.) és számos taggal, minőségi programmal vagyunk jelen a szabadkai közéletben. A szövetségen belül a vezetőképzővel és egyéb más szövetségi programokkal foglalkoztam, több alkalommal is sikeresen szerveztünk képzéseket a gyerekek számára. Továbbra is a szövetség ügyeivel foglalkozom, most, mint Mozgalmi vezető.

Bőhm Zoli

Ugyan nem vagyok cserkész, de nem érzem magam hátrányban, mivel már 8-9 éves koromtól fogva folyamatosan különböző  csapatjátékokat űztem, mint a labdarúgás illetve kézilabda. Továbbá szülőfalum egyházi csapatával sokat kirándultunk. Életem legnagyobb szenvedélye a sport, a mozgás, a csapatban történő aktivitás. Logikai képességem és sport iránti szenvedélyem következtében kreatívnak mondom magam a különböző ügyességi játékok megalkotásában, melyet eddig csupán az unokaöcsém és unokahúgommal történő játszások során kamatoztathattam. Jelenleg sokat biciklizem és túrázok a barátaimmal. Tavaly nyáron 800 km-t zarándokoltam az El Camino zarándokúton Spanyolországban. További erősségemnek mondom megbízhatóságomat, jó kedvűségemet. Szerintem humorral sokkal könnyebb az élet. Ennek megfelelően próbálok vicces és vidám lenni.

Szatmári Nóra

Szathmáry Nóra vagyok, 18 éves, idén érettségizett. Óbudáról érkeztem a konyhás őrsben önkénteskedő rokonaim invitálására. A tanulás mellett a zene játssza a legfőbb szerepet az életemben. 11 éve csellózom és 1 éve énektanárral csiszolom énektudásomat. Emellett táncolok és sportolok, 6 éve drámaiskolába járok. Németül felsőfokon, angolul középfokon beszélek, így nem okoz problémát a magyarul kevésbé beszélő gyermekek megértése. Célom,  hogy színésznőként adhassak valami pluszt az embereknek. Az ilyen magyar hagyományokat őrző gyermek táborok remek lehetőséget biztosítanak nekem a kibontakozás mellett a gyermeki szeretetből fakadó feltöltődésre.

Aguilar Réka

Aguilar Réka vagyok, Kanadában születtem, édesanyám magyar és édesapám perui, viszont jelenleg Kubában élek. Diák vagyok egy nemzetközi iskolában és jövőre érettségizek. 2007-2011 között szombatonként a Buenos Aires-i magyar iskolába jártam, utána pedig cserkész foglalkozásokon vettem részt. Ekkor határoztam el, hogy én mindig cserkész maradok, és hogy a magyarság szeretetét más magyarnak is szeretném tovább adni.

 

Szakácsok:

Molnár Andrea

Harmadik alkalommal látom el a Magyar Nyári Iskolatáborban a konyhaszolgálatot. Clevelandben lakom férjemmel és fiammal, ahol szakácsként dolgozom a Meals and Wheelsben. Gyermekkoromban cserkészkedtem. Jelenleg a háttérmunkákat végzek a cserkészetben.

Brukker Enikő

Hamiltonból érkeztem a táborba leányommal Gabriellával. Gabriella Hamiltoni cserkész és az Arany János magyar iskola tanulója. A táborból nagyon sok kedves emlékkel térünk haza és új barátokat is szereztünk.

Davoux Boriska

Chicagóból érkeztem két lányommal az iskolatáborba. Most vagyunk itt először és nagyon megvagyunk elégedve a táborral. Otthon is cserkészkedünk rendszeresen. A táborban a konyhai munkáknál segítettem a két hét alatt, ahol készítettük a finom kajákat a gyerekeknek. Ajánljuk minden magyar gyereknek a tábort és egyúttal köszönjük az önkéntes tanárok munkáját.

Marschalkó Zoltán

Waverley, North Scotia, Kanadából érkeztem, fiamat kísértem el az iskolatáborba. A tábor konyháján segitkezem míg a gyerekek tanulnak. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek rendszeresen és időben jót egyenek. Nem csak a fiam, de én is jól éreztem magam itt a táborban.

Molnár Tamás

A tábor logisztikájáért és a beszerzésért vagyok felelős. Ez a második évem a Nyári Magyar Iskolatáborban.

Iskolatábor weboldalának tervezője és karbantartója:

Molnar Zsolt
Molnár Zsolt

Clevelandből érkeztem. Weboldalak tervezésével és karbantartásával foglalkozom. Emellett a Bocskai Rádió egyik szerkesztője is vagyok.

 

No comments yet.

Leave a Reply

Molnár Zsolt tervezte és karbantartja.